כמו השמש, גם עוצמת התאורה בחלל לא צריכה להיות קבועה, וחשוב להתאים אותה לשעות האור והחושך.
ועם משפט הפתיחה הזה אני רוצה לחזור לדבר קצת על אור, אבל בהיבט המדעי (אל תנטשו אותי פה עכשיו, אני מבטיחה שזה יהיה מעניין).
ככל שנבין למה חשוב שנהיה מסונכרנים עם התאורה הטבעית גם בבית, נעשה יותר מאמץ לסגל הרגלים חדשים, שיעזרו להיטיב את איכות החיים שלנו בסביבת המגורים.
הגוף שלנו מייצר מחזורים של מלטונין, זהו הורמון החושך שמשפיע על ההתנהגות שלנו, על טמפרטורת הגוף והעירנות שלנו, על מחזורי השינה, ועל מחזורי החיים שלנו. ייצור המלטונין מתאפשר בעת החשיכה, ומעוכב כאשר אור נקלט ברשתית העין.
העיכוב משמעותי במיוחד, אגב, בחשיפה לאור כחול, כמו זה שנמצא במסכים, בניידים או בנורות בגוון זה. מה שאומר שהשימוש שלנו בכל תאורה בעלת אור כחול, בשעות מסויימות, משבש את מחזורי השינה והעירנות, ובאופן ישיר משפיע על בריאותינו הפיזית והנפשית.
אור הנשקף בעיניים בשעות המתאימות ביום, הוא דרך עוצמתית ליישר את המוח (To align the brain) ואת איברי הגוף לבריאות. מכיוון שהרגישות שלנו לאור בשלב מוקדם של היום היא נמוכה , עלינו לראות הרבה אור בהיר בשעות אלה, ובכך להשפיע על השעונים הפנימיים שלנו לפעילות בריאה.
ככל שהלילה מתקרב, הרגישות ברשתית עולה, מה שאומר שלא צריך הרבה אור בלילה כדי לאפס ולשבש את השעונים הפנימיים של המוח והגוף שלנו.
מתוך זה אנחנו מבינים שחשוב מאוד לסנכרן את שעות התאורה בבית, קרוב ככל האפשר לשעות האור הטבעי ומחזוריות השמש. רצוי לעמעם אורות בשעות הערב, ולהימנע מאור בגוון כחול בזמן זה. כמו כן, רצוי להתרחק לחלוטין ממסכים בין השעות 23:00 בלילה ו- 04:00 לפנות בוקר.
וההמלצה המעשית שלי אליכם בנושא הזה, היא, להתחיל לשים טיימר על הטלפון כדי לא להשתמש בו בשעות מסוימות.
בסופו של דבר, אלה דברים שקל לעשות אותם כי הם לא דורשים פעולה אלא הימנעות, וכדאי לנסות ולשלב אותם באורח החיים שלנו כדי לשפר לעצמנו את הבריאות הנפשית והפיזית.
מה אתם אומרים, מוכנים לאתגר את עצמכם בהגבלת שימוש במסכים בשעות הערב, כדי לשפר את הבריאות?
הנה זרקתי לכם את הכפפה, מוזמנים לתפוס, רק תזכרו לעדכן אותי איך זה עובד לכם.
ענת